Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Βερμπαλιστικό Μανιφέστο Volume 1: Ρατσισμός

Λοιπόν παίδες, κατάθλιψη τέλος. Οκ απλά το άλλο μου εγώ βαρέθηκε.Sorry. :P

Τί γράφω όταν δεν ασχολούμαι με τα ψυχολογικά μου; Σωστά... Βαρετές θεωρίες για να γίνει καλύτερος ο κόσμος... Ξεκινάμε λοιπόν... (Εδώ είναι που πατάτε το Χ πάνω δεξιά)

Θα πάρω αφορμή απο ένα έντυπο που έφθασε στα χέρια μου σχετικά πρόσφατα...Σύμφωνα με αυτό, η αναβάθμιση της Ομόνοιας και άλλων ανάλογων περιοχών είναι δείγμα παλιανθρωπιάς και ρατσισμού. Σας ρωτώ λοιπόν, Τί είναι τελικά ρατσισμός; Μήπως τελικά στην Ελλάδα έχουμε μερδέψει λίγο τις έννοιες μεταξύ τους;

Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη. Για μένα ρατσισμός, είναι η αβάσιμη θεωρία ανωτερότητας μιας ομάδας ανθρώπων έναντι κάποιας άλλης. Υπάρχουν πολλά είδη ρατσισμού. Ο ρασιαλισμός, ο σεξισμός, ο ταξικός ρατσισμός κλπ...- BULLSHIT. Ή είσαι ρατσιστής ή δεν είσαι. Ακόμα και τον ρατσισμό τον κατηγοριοποιήσαμε για έναν καλύτερο βαθμό στην έκθεση! -Το να μη δέχεσαι να συνυπάρχεις με αυτούς τους ανθρώπους, ή ακόμα και να στρέφεσαι εναντίον τους με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο το θεωρώ κάτι ανάξιο λόγου και επειδή σαν θέμα το έχουμε κουράσει πολύ απο τους δήθεν-και μή- ανοιχτόμυαλους ανα τον κόσμο θα θελα να αναφερθώ στην άλλη πλευρά του νομίσματος.

Τι συμβαίνει όταν δεν μπορείς να περπατήσεις το βράδυ σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας όπως η Ομόνοια ή το Μεταξουργείο; Τί γίνεται όταν οι παλιές γειτονιές γκετοποιούνται και συ αισθάνεσαι ξένος στην ίδια σου τη χώρα; Τότε αν μιλήσεις θεωρείσαι ρατσιστής; Με το να ανέχεσαι αυτή την τρομοκρατία ουσιαστικά, γίνεσαι φασίστας; Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά δεν είναι κάπως τραβηγμένο; Στο όνομα μιας υποτιθέμενης ισότητας έχουμε γίνει πολύ ανεκτικοί σε ορισμένα πράγματα.

Αν θέλουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά θα πρέπει να γινει ένα ξεκαθάρισμα.Και όταν λέω ξεκαθάρισμα δεν εννοώ ούτε βία, ούτε επιχειρήσεις σκούπα. Κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να νομιμοποιηθούν εδώ, και κάποιοι άλλοι απλά να γυρίσουν πίσω.Τόσο απλά. Για το καλό όλων. Το βασικότερο απ όλα όμως, είναι να σφραγίσουμε τα σύνορα και να μην επιτρέπουμε όλο αυτό το λαθρεμπόριο μεταναστών γιατί ουσιαστικά αυτό καταλήγει να γίνεται. Αυτοί οι άνθρωποι ξεκινάνε με όνειρα απο τις πατρίδες τους για να γίνουν θύματα του κάθε ελληνάρα που θα τους εκμεταλευτεί. Η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι εδώ. Και μέχρι ένα σημείο είναι όμορφα να υπάρχει ποικιλομορφία.Αυτό όμως απέχει μίλια απο  το να γίνονται αυτοί οι άνθρωποι προϊόντα εκμετάλευσης, να απαγάγονται, να μπλέκονται σε διακινήσεις ναρκωτικών, πορνείας και να δημιουργούν "απαγορευμένες περιοχές" ή "άβατα σημεία" ακόμα και για την αστυνομία... Ξέρω οτι μ αυτά που γράφω οι μισοί απο εσάς υπάρχει περίπτωση να σταματήσετε να με διαβάζετε... Ίσως αν δεν ξεκινούσα και γώ να εργάζομαι στο κέντρο εδώ και μισό χρόνο, να έκανα το ίδιο... Ισως με πείτε ρατσίστρια, φασίστα ή οτιδήποτε άλλο όμως πριν μου προσάψετε κάποια κατηγορία, σκεφτείτε λίγο, πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε οικογένειες να περπατάνε βράδυ στα στενά της ομόνοιας; Αισθάνεστε ασφαλείς σε όλα τα σημεία της πόλης σας;  Σας έχει τύχει ποτέ να μη σας μιλάνε ελληνικά, να μην καταλαβαίνετε και να σας στραβοκοιτάνε;

Πάμε παρακάτω. Ω εδώ κι αν με μισήσετε...Αλλά θα το πώ... Θα το πώ για ν απαντήσω σε αρκετούς απο τους "φίλους" μου που μ έκραξαν για κάτι στο facebook (ξέρουν αυτοί). Απο πότε είναι κακό να μιλάς με άτομα που δουλεύουν στην αστυνομία; Γιατί συγνώμη που θα σας το πώ, όσο ρατσισμός είναι να στρέφεσαι εναντίον  αριστερών ή αναρχικών, για μένα άλλο τόσο είναι ρατσισμός να βρίζεις ανθρώπους που απλά κάνουν μια δουλειά. Ναι ανάμεσα στους αστυνομικούς υπάρχουν και "μπάτσοι" αλλά και ανάμεσα στις άλλες ομάδες υπάρχουν και καθάρματα και μαλάκες. Γιατί πρέπει ρε γαμωτο να τα τσουβαλιάζουμε όλα σ αυτή τη χώρα; Είσαι αστυνομικός; Είσαι γουρούνι. Είσαι εργάτης; Είσαι άγιος. Οχι... Πραγματικά αδυνατώ να κρίνω ανθρώπους με βάση τη δουλειά τους ή με βάση τις πολιτικές τους απόψεις. Εχω γνωρίσει αριστερόφρονες που πραγματικά με κάνουν να αισθάνομαι υπέροχα όπως και έχω φίλους στην αστυνομία που είναι πολύ εντάξει παιδιά... Αντί λοιπόν να γενικολογούμε μ αυτόν τον τρόπο μήπως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ήταν σκόπιμο να κρίνουμε τον καθέναν σαν άνθρωπο, ανάλογα δηλαδη με τις πράξεις και τις σκέψεις του; Εκτός βέβαια αν προτιμάμε να μας αντιμετωπίζουνε και μας σαν..."μάζα".

Το φαινόμενο της ξαφνικής 'επανάστασης' είναι της μόδας. Και το βαρέθηκα. Ειδικά όταν το ακούω απο φίλους "αριστερους" που δεν έχουν δουλέψει ΠΟΤΕ στη ζωή τους ή τους τα πληρώνει όλα ο μπαμπας και η μαμά που by the way παίρνουν 10 φορές το μισθό που παίρνουν άλλοι άνθρωποι που τους βγαίνει η Παναγία στα εργοστάσια! Sorry κούκλα μου αλλά πώς μου δηλώνεις αναρχική, ή αριστερή ή οτιδήποτε και κουβαλάς την τσαντούλα την ΤΟUS και Vuitton? Εσύ στα τριάντα σου θα σαι δεξιότερη απο τους δεξιούς...! Και μιλάς για μένα επειδή δεν γουστάρω να κομματικοποιηθώ αλλά και ούτε να βάλω την ταμπέλα της αναρχίας; Επειδή η ιδέα περι δημοκρατίας και οι πολιτικές μου ιδεολογίες δεν ταιριάζουνε εν τέλει με τα κόμματα στην Ελλάδα; Επειδή είμαι απογοητευμένη;

Τέλος, και κλείνω για σήμερα... Υπάρχει ένα ακόμα είδος ρατσισμού που με ανατριχιάζει... Είναι δυνατόν να τιμωρεί η εργοδοσία τη μητρότητα; Ωωωω να σου ζήσει καλή μου... Να σου ζήσει το μωράκι. Πέρνα αύριο να πάρεις την αποζημειωσούλα σου...Μια που είσαι μανούλα πρέπει να υποφέρεις σ αυτή την κωλοχώρα!  Το οτι θεωρώ τέτοιες ενέργειες κατάπτιστες είναι φανερό... Αλλά είναι άδικο..Δεν είναι; Οταν χρειάζεσαι περισσότερο απο ποτέ τη δουλειά σου να τη χάνεις για το λόγο που τη χρειαζεσαι...!

Και μετά τι; Δηλώνουμε αντιρατσιστές, επαναστάτες και αντιφασίστες; Μήπως να κοιτάξουμε μέσα μας;Να σταματήσουμε να κατηγοριοποιουμε ακόμα και τον ρατσισμό; Τί πιστεύουμε για τους γύρω μας ως ανθρώπους; Τί πιστεύεις για τον διπλανό σου; Ω ναι οτι είναι μαλάκας... Και συ ο έξυπνος ε; Ετσι πάει.... VIVA LA REVOLUTION! Μπεεεεεεεεεεεεεε!!!!