Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Βερμπαλιστικό Μανιφέστο Volume 1: Ρατσισμός

Λοιπόν παίδες, κατάθλιψη τέλος. Οκ απλά το άλλο μου εγώ βαρέθηκε.Sorry. :P

Τί γράφω όταν δεν ασχολούμαι με τα ψυχολογικά μου; Σωστά... Βαρετές θεωρίες για να γίνει καλύτερος ο κόσμος... Ξεκινάμε λοιπόν... (Εδώ είναι που πατάτε το Χ πάνω δεξιά)

Θα πάρω αφορμή απο ένα έντυπο που έφθασε στα χέρια μου σχετικά πρόσφατα...Σύμφωνα με αυτό, η αναβάθμιση της Ομόνοιας και άλλων ανάλογων περιοχών είναι δείγμα παλιανθρωπιάς και ρατσισμού. Σας ρωτώ λοιπόν, Τί είναι τελικά ρατσισμός; Μήπως τελικά στην Ελλάδα έχουμε μερδέψει λίγο τις έννοιες μεταξύ τους;

Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη. Για μένα ρατσισμός, είναι η αβάσιμη θεωρία ανωτερότητας μιας ομάδας ανθρώπων έναντι κάποιας άλλης. Υπάρχουν πολλά είδη ρατσισμού. Ο ρασιαλισμός, ο σεξισμός, ο ταξικός ρατσισμός κλπ...- BULLSHIT. Ή είσαι ρατσιστής ή δεν είσαι. Ακόμα και τον ρατσισμό τον κατηγοριοποιήσαμε για έναν καλύτερο βαθμό στην έκθεση! -Το να μη δέχεσαι να συνυπάρχεις με αυτούς τους ανθρώπους, ή ακόμα και να στρέφεσαι εναντίον τους με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο το θεωρώ κάτι ανάξιο λόγου και επειδή σαν θέμα το έχουμε κουράσει πολύ απο τους δήθεν-και μή- ανοιχτόμυαλους ανα τον κόσμο θα θελα να αναφερθώ στην άλλη πλευρά του νομίσματος.

Τι συμβαίνει όταν δεν μπορείς να περπατήσεις το βράδυ σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας όπως η Ομόνοια ή το Μεταξουργείο; Τί γίνεται όταν οι παλιές γειτονιές γκετοποιούνται και συ αισθάνεσαι ξένος στην ίδια σου τη χώρα; Τότε αν μιλήσεις θεωρείσαι ρατσιστής; Με το να ανέχεσαι αυτή την τρομοκρατία ουσιαστικά, γίνεσαι φασίστας; Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά δεν είναι κάπως τραβηγμένο; Στο όνομα μιας υποτιθέμενης ισότητας έχουμε γίνει πολύ ανεκτικοί σε ορισμένα πράγματα.

Αν θέλουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά θα πρέπει να γινει ένα ξεκαθάρισμα.Και όταν λέω ξεκαθάρισμα δεν εννοώ ούτε βία, ούτε επιχειρήσεις σκούπα. Κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να νομιμοποιηθούν εδώ, και κάποιοι άλλοι απλά να γυρίσουν πίσω.Τόσο απλά. Για το καλό όλων. Το βασικότερο απ όλα όμως, είναι να σφραγίσουμε τα σύνορα και να μην επιτρέπουμε όλο αυτό το λαθρεμπόριο μεταναστών γιατί ουσιαστικά αυτό καταλήγει να γίνεται. Αυτοί οι άνθρωποι ξεκινάνε με όνειρα απο τις πατρίδες τους για να γίνουν θύματα του κάθε ελληνάρα που θα τους εκμεταλευτεί. Η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι εδώ. Και μέχρι ένα σημείο είναι όμορφα να υπάρχει ποικιλομορφία.Αυτό όμως απέχει μίλια απο  το να γίνονται αυτοί οι άνθρωποι προϊόντα εκμετάλευσης, να απαγάγονται, να μπλέκονται σε διακινήσεις ναρκωτικών, πορνείας και να δημιουργούν "απαγορευμένες περιοχές" ή "άβατα σημεία" ακόμα και για την αστυνομία... Ξέρω οτι μ αυτά που γράφω οι μισοί απο εσάς υπάρχει περίπτωση να σταματήσετε να με διαβάζετε... Ίσως αν δεν ξεκινούσα και γώ να εργάζομαι στο κέντρο εδώ και μισό χρόνο, να έκανα το ίδιο... Ισως με πείτε ρατσίστρια, φασίστα ή οτιδήποτε άλλο όμως πριν μου προσάψετε κάποια κατηγορία, σκεφτείτε λίγο, πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε οικογένειες να περπατάνε βράδυ στα στενά της ομόνοιας; Αισθάνεστε ασφαλείς σε όλα τα σημεία της πόλης σας;  Σας έχει τύχει ποτέ να μη σας μιλάνε ελληνικά, να μην καταλαβαίνετε και να σας στραβοκοιτάνε;

Πάμε παρακάτω. Ω εδώ κι αν με μισήσετε...Αλλά θα το πώ... Θα το πώ για ν απαντήσω σε αρκετούς απο τους "φίλους" μου που μ έκραξαν για κάτι στο facebook (ξέρουν αυτοί). Απο πότε είναι κακό να μιλάς με άτομα που δουλεύουν στην αστυνομία; Γιατί συγνώμη που θα σας το πώ, όσο ρατσισμός είναι να στρέφεσαι εναντίον  αριστερών ή αναρχικών, για μένα άλλο τόσο είναι ρατσισμός να βρίζεις ανθρώπους που απλά κάνουν μια δουλειά. Ναι ανάμεσα στους αστυνομικούς υπάρχουν και "μπάτσοι" αλλά και ανάμεσα στις άλλες ομάδες υπάρχουν και καθάρματα και μαλάκες. Γιατί πρέπει ρε γαμωτο να τα τσουβαλιάζουμε όλα σ αυτή τη χώρα; Είσαι αστυνομικός; Είσαι γουρούνι. Είσαι εργάτης; Είσαι άγιος. Οχι... Πραγματικά αδυνατώ να κρίνω ανθρώπους με βάση τη δουλειά τους ή με βάση τις πολιτικές τους απόψεις. Εχω γνωρίσει αριστερόφρονες που πραγματικά με κάνουν να αισθάνομαι υπέροχα όπως και έχω φίλους στην αστυνομία που είναι πολύ εντάξει παιδιά... Αντί λοιπόν να γενικολογούμε μ αυτόν τον τρόπο μήπως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ήταν σκόπιμο να κρίνουμε τον καθέναν σαν άνθρωπο, ανάλογα δηλαδη με τις πράξεις και τις σκέψεις του; Εκτός βέβαια αν προτιμάμε να μας αντιμετωπίζουνε και μας σαν..."μάζα".

Το φαινόμενο της ξαφνικής 'επανάστασης' είναι της μόδας. Και το βαρέθηκα. Ειδικά όταν το ακούω απο φίλους "αριστερους" που δεν έχουν δουλέψει ΠΟΤΕ στη ζωή τους ή τους τα πληρώνει όλα ο μπαμπας και η μαμά που by the way παίρνουν 10 φορές το μισθό που παίρνουν άλλοι άνθρωποι που τους βγαίνει η Παναγία στα εργοστάσια! Sorry κούκλα μου αλλά πώς μου δηλώνεις αναρχική, ή αριστερή ή οτιδήποτε και κουβαλάς την τσαντούλα την ΤΟUS και Vuitton? Εσύ στα τριάντα σου θα σαι δεξιότερη απο τους δεξιούς...! Και μιλάς για μένα επειδή δεν γουστάρω να κομματικοποιηθώ αλλά και ούτε να βάλω την ταμπέλα της αναρχίας; Επειδή η ιδέα περι δημοκρατίας και οι πολιτικές μου ιδεολογίες δεν ταιριάζουνε εν τέλει με τα κόμματα στην Ελλάδα; Επειδή είμαι απογοητευμένη;

Τέλος, και κλείνω για σήμερα... Υπάρχει ένα ακόμα είδος ρατσισμού που με ανατριχιάζει... Είναι δυνατόν να τιμωρεί η εργοδοσία τη μητρότητα; Ωωωω να σου ζήσει καλή μου... Να σου ζήσει το μωράκι. Πέρνα αύριο να πάρεις την αποζημειωσούλα σου...Μια που είσαι μανούλα πρέπει να υποφέρεις σ αυτή την κωλοχώρα!  Το οτι θεωρώ τέτοιες ενέργειες κατάπτιστες είναι φανερό... Αλλά είναι άδικο..Δεν είναι; Οταν χρειάζεσαι περισσότερο απο ποτέ τη δουλειά σου να τη χάνεις για το λόγο που τη χρειαζεσαι...!

Και μετά τι; Δηλώνουμε αντιρατσιστές, επαναστάτες και αντιφασίστες; Μήπως να κοιτάξουμε μέσα μας;Να σταματήσουμε να κατηγοριοποιουμε ακόμα και τον ρατσισμό; Τί πιστεύουμε για τους γύρω μας ως ανθρώπους; Τί πιστεύεις για τον διπλανό σου; Ω ναι οτι είναι μαλάκας... Και συ ο έξυπνος ε; Ετσι πάει.... VIVA LA REVOLUTION! Μπεεεεεεεεεεεεεε!!!!


13 ταξίδεψαν μαζί της:

Skouliki είπε...

δεν θεωρω οτι ειμαι ρατσιστρια ..με την εννοια της λεξης οταν αυτη απευθυνεται σε "ομαδες" ανθρωπων πχ εγχρωμοι , ομοφυλοφιλοι κτλ ..
ισα ισα που ειμαι αρκετη δεκτικη με ατομα που εχουν κατι το "διαφορετικο" -> συγνωμη αν σαν διατυπωση υστερει η λέξη διαφορετικο

θεωρω ομως οτι σαφως και εχω διαφωνια - ρατσισμο με ορισμενους "ανεγκεφαλους" ανθρωπους-βιαστες που κακοποιουν καθε υπαρξη ( ανθρωπο, παιδι, ζωα, κτλ )

απο κει και περα ο καθενας πιστευει αυτο που πιστευει για ορισμενους λογους , εγω δεν θα γινω κριτης/θεος να λογοκρινω τον καθενα ή να βαλω επίθετα

και για την ιστορια δεν διαφωνω με το κειμενο σου ισα ισα που βρισκω σημεια που με εκφραζουν και εμενα

Νυχτερινή Πένα είπε...

δυστυχώς έτσι είναι και τελικά κανένας δεν κάνει τίποτα και εδώ και πολλά χρόνια όχι με οικογένεια ούτε μόνος και οπλισμένος δεν κυκλοφορείς στο κέντρο. Δεν πρέπει να φύγουν όλοι οι ξένοι αλλά κάποιοι πρέπει, και μαζί τους και κάποιοι δικοί μας, δεν θα ήταν άσχημα.
ΥΓ χαίρομαι που ανάκαμψες.

Gaston είπε...

Δυστηχως οπως ειπες και εσυ, θα σε θεωρησουν χουντικο αμα βγεις και πεις αυτα τα πραγματα. Εχω φριξει κυριολεκτικα. Προχθες βγηκα για βολτα στην Αθηνα και επελεξα να παω στο Beer Academy απεναντι απο το Πολυτεχνειο. 9 η ωρα και Ελληνας δεν υπηρχε γυρω απο την Ομονοια, μεχρι και που βγηκα στο μετρο της Πανεπιστημιου.

Απλα εκει, δεν υπαρχει θεος. Τουλαχιστον οχι ο θεος ο δικος μας.

*Κορίνα* είπε...

Πωω.. Άνοιξες θέματα τώρα, αλλά καλό είναι...
Αρχικά θα πω για μένα τι πιστεύω.. Δεν με ενοχλεί να υπάρχουν ξένοι άνθρωποι στη χώρα μου. Όπως μπορεί κάποιος αλλοδαπός να κλέψει, να βιάσει, να σκοτώσει κλπ, έχουμε και πολλούς Έλληνες που μπορούν να το κάνουν. Απέναντι σε αυτή την ομάδα, ναι είμαι εναντίον, κατά, ρατσίστρια, πες το όπως θες. Όχι μόνο σε άλλη χώρα, αλλά και σε άλλο πλανήτη αν μπορούσα θα τους έστελνα. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με τον κάθε άνθρωπο που ήρθε να βρει ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μου. Έχω όμως με τις παραπάνω ομάδες, οποιασδήποτε Εθνικότητας κ αν είναι. Και πραγματικά συμφωνώ μαζί σου για τα σύνορα.. Αν κλείσουν επιτέλους, πιστεύω θα αποφύγουμε πολλά.
Όσο για τους αστυνομικούς, κ εδώ ισχύει πάνω κάτω η ίδια θεωρία.. Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι αστυνομικός είσαι και κωλόπαιδο αναγκαστικά. Υπάρχουν και πολύ καλά παιδιά όπως λες κ εσύ,αλλά υπάρχουν και παλιάνθρωποι που το παίζουν εξουσία... Δεν μ'αρέσει αυτό...
Επειδή όμως σου έκανα τεράστιο σχόλιο, θα κλείσω με το εξής.. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα στις επιλογές, και αυτές μας κρίνουν τελικά... Φιλιά πολλά γλυκιά μου! Και χαίρομαι που συμφωνούμε σε πολλά!
(και χαίρομαι που είσαι καλύτερα..Στην προηγούμενη ανάρτηση είχε κολλήσει το σύμπαν και δεν μπορούσα να κάνω σχόλιο....)

Skouliki είπε...

καλο μηναα
διακόπτω για διαφημισεις
...πηρατε βραβειο..... :))
οβερ

Ανώνυμος είπε...

nice woman keep up

Estella είπε...

Καλησπέρα Σκουλικάκι! Λοιπόν,σ αυτά τα παραδείγματα που μου φέρνεις μιλάμε για κτήνη παρά για ανθρώπους οπότε δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να ταιριάξει ο όρος ρατσισμός...

Οπως και να χει, σίγουρα ο καθένας έχει κάποια προκατάληψη λόγω ορισμένων βιωμάτων ή αντιλήψεων. Δεν επιζητώ να το αλλάξω παρα να εκφράσω τη δική μου οπτική... Φιλιά πολλα!Ευχαριστώ για το βραβειάκι και το σχόλιο :)

Estella είπε...

Νυχτερινή Πένα αυτό ακριβώς σκέφτομαι φίλε μου! Να πάρουν μαζί και πολλούς απο τους δικούς μας μπας και αποκτήσει αυτή η χώρα έστω και λίγη ασφάλεια...

Υ.Γ. Ναι ανέκαμψα... Αυτό δεν γίνεται με όλες τις ασθένειες άλλωστε; ^_^

Estella είπε...

Καλώς τον Gaston...

Καλά Πατησείων δεν είναι να κυκλοφορείς τη μέρα...Πόσο μάλλον τη νύχτα... Πώς γίναμε ετσι ρε γαμώτο... Πάντως νομίζω οτι ούτε απο τους δικούς τους θεούς παρίσταται κανεις... Μάλλον κάτι άλλο κυριαρχεί εκεί.

Estella είπε...

Ελα τώρα...άστα ψόφια! Απλά δεν ήθελες να σχολιάσεις...Χα! :P :P Σε πειράζω...

Λοιπόν αυτά είναι σχόλια! Διαβάζεις διαβάζεις και το φχαριστιέσαι!

Η εγκληματικότητα και η παλιανθρωπιά δεν έχουν σύνορα και έθνη...Υπάρχουν ένα σωρό καθάρματα και Ελληνες και Ξένοι...Οπως είπα και πρίν...Καιρός να κλείσουν τα σύνορα και ν ανοίξουν οι φυλακές...

Σίγουρα οι επιλογές μας μας ξεχωρίζουν και μας κάνουν αυτό που είμαστε... Να σαι καλά... Ευχαριστώ :D

Estella είπε...

Φίλε/η Ανωνυμε/η να σαι καλά. Ελπίζω να ξαναπεράσεις!

Dreamy Cloud είπε...

To να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις μετά από κάποια ώρα και η γενική κατάσταση στο κέντρο έχει ξεφύγει πλέον.. Δεν φταίνε οι αλλοδαποί είμαστε κι εμείς δυό φορές χειρότεροι.. Ρατσίστρια γίνομαι άνετα αν έχει να κάνει με την προστασία μου και με το να μπορώ να ζω σε μια φιλική και πολιτισμένη χώρα χωρίς να φοβάμαι..

Για τους αστυνομικούς όπως και σε όλα τα επαγγέλματα πάντα θα υπάρχουν οι σκάρτοι αλλά και οι σωστοί σε αυτό που κάνουν.. Απλά εδώ μπλέκεται η εξουσία και κάποιων τα μυαλά παίρνουν αέρα που δεν πρέπει...

Για την μητρότητα δεν λέω πολλά είμαστε ελεεινοί..

Αυτά τα λίγα..! Και όχι μόνο δεν σε μίσησα αλλά ήταν σαν να ήσουν μέσα στο μυαλό μου! :) Φιλιά πολλά!!

Ginny είπε...

Καλησπέρα Εστέλλα!
Και ότι συζητούσαμε παρόμοιο θέμα το πρωί με την παρέα.
Είναι απλό: ο άνθρωπος είναι άνθρωπος, καλό ή κακός, αλλά άνθρωπος. Ούτε Τούρκος, ούτε Αλβανός, ούτε Αμερικανός, απλά άνθρωπος.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι ρατσίστρια αλλά κι εγώ πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι αν δε γίνουν Έλληνες πολίτες θα ήταν καλύτερο να επιστρέψουν στη χώρα τους. Εγώ προσωπικά το θεωρώ λυπηρό να μην μπορείς(να φοβάσαι) να κυκλοφορήσεις σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας.
Ο άνθρωπος λατρεύει να κατηγοριοποιεί διότι το άγνωστο τον τρομάζει. Όταν έχεις καταταχτεί σε μία κατηγορία δεν είσαι πια μυστήριο, δεν είσαι πλέον απειλή. They just want you figured out.
Και αν δε συμφωνείς με τις υπάρχουσες ιδέες σε λένε αναποφάσιστος. Μα αν τίποτα δε σε ικανοποιεί, τι να κάνεις ακριβώς; Να επιλέξεις κάτι ούτως ή άλλως; Αυτό είναι απλά κοροϊδία.

Να 'σαι πάντα καλά αγάπη μου και ΠΟΤΕ να μη σταματήσεις να λες αυτό που εσύ πιστεύεις. Ακόμη κι αν ο κόσμος όλος είναι εναντίον σου!
Φιλιά πολλά!