Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

Θα μου μάθεις...

Να ξεκινήσω μ ένα ευχαριστώ για τις ευχές σας. Το αίσθημα που μου δημιουργήσατε ήταν ανεκτίμητο και ένα από τα πιο όμορφα δώρα που έλαβα... 

Γκρίζαρε η Αθήνα ή η ψυχή μου;Θα μου μάθεις να κοροϊδεύω τα χρώματα. Θα χάσω τη γνώση των πραγμάτων. Μπερδεύω τις Κυριακές με τις Δευτέρες και τις δεύτερες με τις κυρίες. Τους αλήτες με "τα γαμώ τα παιδιά" και το underground με το ρετιρέ. Κι αυτό μου το έμαθες εσύ. Εντάξει μ αρέσει η όλη φάση δε λέω, αλλά μάλλον στους γύρω μου καθόλου... Ξέρετε, αυτό που λένε "είμαστε αυτό που οι γονείς μας έλεγαν να μην κάνουμε παρέα" όχι μόνο ισχύει αλλά στην πραγματικότητα οι ταλαίπωροι γονείς δεν το γνωρίζουν καν! 

Θα μου μάθεις να κρύβω το βλέμμα μου και να κοσμώ τη σιωπή μου με αύρες... όμορφες,άσχημες,επιθετικές τρυφερές...ψεύτικες.Αιχμηρές... Ναι πάνω απ όλα αιχμηρές σαν τα σπαθιά που σκίζουν το υποσυνείδητο μου. Θα καθόμαστε στις αμήχανες αδρανείς στιγμές μας να διαβάζουμε τα βλέμματα των περαστικών. Να με μαλώνεις που πίνω μπύρα και να το παίζω αδιάφορη. 

Ένα όμορφο απόγευμα θα προσπαθήσεις να μου μάθεις να αναπνέω και θα γελάω. "Μα ξέρω ν αναπνέω". Θα μορφάσεις απογοητευμένος και θα γελάσω ακόμα πιο δυνατά. Μπορώ να γίνω απίστευτα σπαστική σωστά; Ναι σωστά μη χαμογελάς καθόλου. Θα το πάρεις απόφαση οτι δε μ ενδιαφέρουν τα όσα λες. WRONG. Θα σ αφήσω να το πιστέψεις. 

Θα μου μάθεις να αισθάνομαι τον αέρα... τον κόσμο. Θα σε δω να στηρίζεις τον ουρανό και να κρατάς τη γη και θα θαυμάσω την αυτοσυγκέντρωσή σου. Δεν παίζει να το καταφέρω εγώ όλο αυτό. Είναι όμορφο θέαμα βέβαια. Θα μου μάθεις τόσα πολλά ακόμα. Θα σου δείξω ότι δε με νοιάζει. Θα πιστέψεις ότι βαριέμαι. Θα νομίζω ότι σε πείθω. Θα μου μάθεις να μη λέω ψέματα... Θα γελάσουμε παρέα. 

Είναι όμορφο να έχεις έναν άνθρωπο να λές τα πάντα έτσι δεν είναι; Να γελάς. Να μαθαίνεις. Να παίζεις. Η εποχή μας μοιάζει με ζούγκλα. Οι σχέσεις μ ερήμους. Τα λόγια με οράματα. Αλλά ξέρεις... Δε φοβάμαι. Θα μου μάθεις να ξεχωρίζω μια όαση....

Κινητά γαμάτα.... Σχέσεις γάμα τα... Αλλά θα επιβιώσουμε.