Παρασκευή, Αυγούστου 13, 2010

Η επιστροφή

Αγαπημένο μου ονειρολόγιο,

Να μαι πάλι μπροστά απο το ανανεωμένο μου blogάκι. Ακολουθώντας τα χνάρια της Free Spirit αποφάσισα ν αλλάξω το url και το όνομα του ιστολογίου μου... Εξάλλου νομίζω τώρα έγινε ακόμα πιο προσωπικό...

Γιατί αυτή η αλλαγή; Εκτός από ορισμένα αντικειμενικά προβλήματα που ήθελα να αποφύγω, έχω πεισθεί  πλήρως από τα λόγια ορισμένων ανθρώπων. Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Μέρα με τη μέρα. Η θερμοκρασία, το περιβάλλον, η τεχνολογία, ο τρόπος ζωής, οι σχέσεις μας, τα θέλω μας, το δέρμα μας, τα κύτταρα μας... Ετσι μόνο προχωράς. Ετσι μόνο καταφέρνεις να κάνεις ένα βήμα παραπέρα. Αν αλλάξεις. Η αλλαγή σημαίνει επιβίωση.

Ο αετός παράδειγμα. Το ξέρετε ότι μπορεί να φτάσει τα 70 χρόνια ζωής; Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να πάρει μια ιδιαίτερα επίπονη απόφαση. Στα 40 του που πλέον η φθορά στο ράμφος,στα νύχια και στα φτερά τον εμποδίζουν να κυνηγήσει, ακόμα και να πετάξει, έχει δύο επιλογές. Ή να πεθάνει, ή να σπάσει το ράμφος του, να βγάλει τα νύχια του και τα φτερά του και να περιμένει μια είδους αναγέννηση. Μια αναγέννηση που θα του προσφέρει αλλα 30 χρόνια ζωής!

Είναι επίπονο για μένα λοιπόν όπως καταλαβαίνετε ν αλλάζω όνομα στο blog. Ακόμα περισσότερο επίπονο είναι να χάσω κάποιους απο εσάς. Προσπαθώ να το ανακοινώσω όσο μπορώ... Αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα μαθευτεί... Όπως και να χει, γνωρίζω οτι όποιος ενδιαφέρεται και με παρακολουθεί θα με ξανα-ανακαλύψει :D

Σήμερα επέστρεψα λοιπόν από το Φιόρο του Λεβάντε στην άδεια μελαγχολική Αθήνα. Βγήκα έξω και ήταν από τις λίγες φορές που άκουγα τα βήματα μου... Απίστευτη ησυχία. Αισθανόμουν κάπως αμήχανα δε σας το κρύβω...

Πώς πέρασα; Ήρεμα... Η Ζάκυνθος είναι ένα πανέμορφο νησί αν και πάντα πρώτη στην καρδιά μου θα έρχεται η Κέρκυρα. Είναι βλέπετε που παρότι θεωρητικό μυαλό, πιστεύω οτι η χημεία είναι παντού. Και δε μιλώ μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι και στους τόπους. Δεν έχω καμία σχέση απο άποψη καταγωγής με την Κέρκυρα. Κι όμως με συγκινεί πολύ ο αέρας της, τα καντούνια της και η τραγουδιστή ομιλία των παλαιότερων κατοίκων της. Όμως ας επιστρέψουμε στη Ζάκυνθο.

 Οι παραλίες ήταν καλές αν και κάπως ρηχές... Οι άνθρωποι ήταν καλοσυνάτοι και πολύ φιλικοί. Σ έκαναν να αισθάνεσαι κομμάτι τους. Με εντυπωσίασαν με το χέρι στην καρδιά σας το λέω. Το λιμάνι θύμιζε κάτι από Βενετία απο ψηλά. (Αν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε μη χάσετε την ευκαιρία να το δείτε από την περιοχή της Μποχαλης-όσο αποθαρρυντικό κι αν είναι τ όνομα αξίζει πιστέψτε με.) Η καλύτερη παραλία για μένα, ήταν στο κερί. Το χειρότερο σημείο, ο Λαγανάς. Είναι κάτι σαν τον Κάβο της Κέρκυρας. Σκεφτείτε μια σειρά από πολύχρωμα κιτς αγγλικά μαγαζιά, strip shows, μεθυσμένους τουρίστες και τα συναφή. Μου άρεσε πολύ και η βόλτα που κάναμε απο τον Άγιο Νικόλαο, με το καραβάκι στο ναυάγιο και στις μπλε σπηλιές. Δε λέω, ταλαιπωρία και ζέστη αλλά άξιζε. Το πιο συγκινητικό σημείο για μένα ήταν το μαυσωλείο του Διονυσίου Σολωμού... Είναι ένας απο τους αγαπημένους μου ποιητές... Όταν ανεβήκαμε στο μουσείο, δε σας κρύβω ότι μπροστά από το μελανοδοχείο του αισθάνθηκα την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά, ενώ η παλάμη μου κινήθηκε σχεδόν αυτόματα πάνω στο τζάμι της βιτρίνας ακριβώς μπροστά απο το έκθεμα. Πως κάνουν τα πιτσιρίκια μπροστά απο βιτρίνες παιχνιδάδικων; Ε κάτι τέτοιο... Πρέπει να χάζευα για αρκετή ώρα το ίδιο σημείο... Ουφ... same old me..

Περιμένω τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές για να σας ευχηθώ καλό χειμώνα... Μέχρι τότε ας απολαύσουμε όσο καλοκαίρι μας απομένει. Ακόμα και μεις που είμαστε λάτρεις του χειμώνα...

Η φίλη σας,
Estella

19 ταξίδεψαν μαζί της:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας

Estella είπε...

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον δε σας το κρύβω, αλλά πιθανώς θα ήταν καλό να είχατε το τακτ να μην διαφημίζεστε κάτω από αναρτήσεις που αφορούν τις σκέψεις κάποιου...Συγχαρητήρια που είστε απο τα μεγαλύτερα blogs στην Ελλάδα. Φαντάζομαι όμως ότι αυτό και μόνο θα αρκούσε για να μην προβαίνετε σε τέτοιου είδους απελπισμένες κινήσεις. Μια πιο διακριτική στάση πιθανώς θα ταίριαζε σ ένα blog με τίτλο που αποπνέει επανάσταση.
Το σχόλιο σας, δε το σβήνω παρότι απεχθάνομαι το spam. Αν επαναληφθεί ωστόσο να στε σίγουροι οτι θα το σβήσω και μάλιστα με ευχαρίστηση.
Καλησπέρα.

Ο Αλχημιστης είπε...

Αγαπη μου καλως ηρθες πισω! Πολυ ομορφο το νεο σου blog! Πολυ ενδιαφερον αυτο με τον αετο. Δεν το ηξερα και ειναι φοβερα εντυπωσιακο.

Καλη αρχη λοιπον αγαπη!! Σε φιλω γλυκα!

Marian είπε...

Καλώς ήρθες Estella! Ωραίο το καινούριο μπλογκ σου!
Τα λέμε! Φιλιά!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλώς ήρθες πίσω από τις διακοπές καλή μου Estella. Καλή αρχή με τη νέα μορφή του ιστολογίου σου. Έχεις δίκιο, οι φίλοι σου δεν θα σε χάσουν και ας άλλαξες ηλεκτρονική κατοικία.
Φιλιά.

Estella είπε...

Αλχημιστή μου σ ευχαριστώ πολύ πολύ! Καλή συνέχεια χιχι. Φιλιά!

Estella είπε...

Να σαι καλά Marian! Εκανα ο,τι μπορουσα. Ελπίζω να τα λέμε. Μάκια.

Estella είπε...

Αυτό θέλω να πιστεύω Νυχτερινή Πένα. Καλά να περνάς. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ. Φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

Με γεια ... σε κάθε αλλαγή που μας κάνει καλύτερους δυνατότερους ώστε να προχωράμε μπροστά και να αλλάζουμε... ακόμη και ταξίδια έχουν αυτή την λογική... την άλλη ματιά... καλή επιστροφή λοιπόν και καλό φευγιό πάλι σε ταξίδια του νου και του σώματος...

Καλώς σε βρήκα

scepticusbatsicus είπε...

Wow ! Δε το'ξερα αυτό με τον αετό , αν και όλη μέρα βλέπω σκάι και νετ ! :p
Tέλος πάντων , μεγειές και καλή συνέχεια..
Εγώ δεν έχω πάει ακόμη διακοπές και το θερμόμετρο λέει 32 βαθμούς (3 το πρωί..) , οπότε αν τον επόμενο μήνα τουλάχιστον αν "ευχηθείς" καλό χειμώνα , δε θα σε ξαναδιαβάσω ποτέ !!!
:)

Ioanna είπε...

Καλώς ήρθες αγαπημένη Estella μου!
Πολύ όμορφο το νέο σου blog. Με γειά σου! Ελπίζω να σε δώ τώρα που γύριες. Να τα πούμε από κοντά. Ε, καιρός είναι χιχι. Η Ζάκυνθος δικαίως σου άρεσε. ΄Την έχω συνδυάσει με τις καλύτερες διακοπές μου. Η θέα από τη Μπόχαλη αξίζει. Συμφωνώ με τις παραλίες. Στο Κερί έχει υπέροχες παραλίες με καταπληκτικά τοπία και νερά. Τα Επτάνησσα έχουν την πρώτη θέση στη καρδιά μου και πρώτη η Κέρκυρα.

Σου εύχομαι καλό φθινόπωρο και να είσαι καλά κουκλίτσα!
Σε φιλώ. Σμουάαααααααααααατς!:)

Ioanna είπε...

Καλώς ήρθες αγαπημένη Estella μου!
Πολύ όμορφο το νέο σου blog. Με γειά σου! Ελπίζω να σε δώ τώρα που γύριες. Να τα πούμε από κοντά. Ε, καιρός είναι χιχι. Η Ζάκυνθος δικαίως σου άρεσε. ΄Την έχω συνδυάσει με τις καλύτερες διακοπές μου. Η θέα από τη Μπόχαλη αξίζει. Συμφωνώ με τις παραλίες. Στο Κερί έχει υπέροχες παραλίες με καταπληκτικά τοπία και νερά. Τα Επτάνησσα έχουν την πρώτη θέση στη καρδιά μου και πρώτη η Κέρκυρα.

Σου εύχομαι καλό φθινόπωρο και να είσαι καλά κουκλίτσα!
Σε φιλώ. Σμουάαααααααααααατς!:)

Ioanna είπε...

Κόλλησε το blog και αναγκάστικα να το γράψω ξανά και μου το έβγαλε δύο φορές. Sorry για την κατάχρηση χώρου.
:)

KitsosMitsos είπε...

Καλή νέα αρχή!

Estella είπε...

Καλώς βρεθήκαμε Οδοιπόρε μου. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ... :D

Estella είπε...

Θα το ευχηθώ Scepticus με τα πρώτα κρύα... :P Μέχρι τότε καλές διακοπές :P

Estella είπε...

Ακριβώς και γω το ίδιο αισθάνομαι. Και για μένα πρώτη η Κέρκυρα έρχεται. Τη λάτρεψα με όλη τη σημασία της λέξεως... :D Η Ζάκυνθος ήταν απίστευτη πραγματικά...

Θέλω πολύ να σε δώ γλυκιά μου... Περιμένω να μου πείς απλά το πότε και θα πάμε για εκείνο το καφεδάκι που τόσο καιρό κανονίζουμε. Χιχιχι. Φιλάκια!

Estella είπε...

Υ.Γ. Έχεις όσο χώρο θέλεις... ;)

Estella είπε...

Kitsos ευχαριστώ πάρα πολύ :D