Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009

The Big Bang

Πάντα πίστευα οτι οι άνθρωποι είμαστε τα πιο υπέροχα και τα πιο άθλια πλάσματα ταυτόχρονα. Αυτό που γίνεται μέσα μου δεν μπορώ να το ταυτίσω ούτε καν με τον δυνατότερο κεραυνό της ημέρας. Απογοήτευση, μελαγχολία, κούραση... Πολλά...και ήρθε η ώρα για το μεγάλο μπαμ...

Ο ήλιος δεν μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί σήμερα. Κρύβεται πεισματικά στα μαύρα φουστάνια της συννεφιάς. Η βρεγμένη άσφαλτος μοιάζει με κατάμαυρο φίδι έτοιμο να σε καταπιεί όταν φτάσεις στο τέλος του, και συ τι κάνεις; Αυτό που κάνεις πάντα όταν δεν μπορείς να φρενάρεις. Γκαζώνεις κι αμα είναι να φύγεις έφυγες. Που πάς; Θ αργήσεις; Πάρε κλειδιά... Δεν σου έδωσα ποτέ ε; Καλά... δε θα γυρνούσες άλλωστε. ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ. 

Οχι οχι καλύτερα. Εχω κουραστεί. Εχω σιχαθεί. Είναι εμετικοί όλοι εκείνοι οι εγωκεντρικοί, ζηλόφθονες και αδιάκριτοι άνθρωποι που σου μιλούν πιστεύοντας οτι σε ψαρεύουν. Το μυσικό είναι ένα, να τους απαντάς ειλικρινέστατα αναφέροντας "λεπτομέριες" που ξέρεις οτι θα τους εκνευρίσουν. Είναι κακό αυτό ε; Ναι είναι βασικά, αλλά δε θυμάμαι να δήλωσα πουθενά "άγγελος" στο βιογραφικό μου. 

Η βροχή συνεχίζει και απο την πολλή υγρασία οι ψυχές μας αρχίσανε να μουχλιάζουνε. Δε μας νοιάζει τι κάνει ο άλλος αρκεί να μας ακούει. Φτάνει να μας λύνει τα προβλήματα. Τότε ειναι καλός. Τότε είναι φίλος. Όταν υποφέρει, αγχώνεται, πονάει και δε μπορεί, απλά δε μπορεί να κάνει πλέον τον ψυχολόγο δε λέμε να το βουλώσουμε. Εχουμε πρόβλημα που δε μας κάθεται η Α ή ο Β. Τα Γμήσαμε όλα τελικά. Συγνώμη. Δε μπορώ ν ακούσω άλλο. Θέλω αλλά η ριμάδα η βροχή κάνει παράσιτα. Άλλωστε ούτε ψυχολόγος δήλωσα στο βιογραφικό μου.
Και τι δήλωσες; 

Ξέρω οτι στην Ελλάδα ο,τι δηλώνεις είσαι. Ξέρω επίσης οτι οι ταμπελίτσες είναι λίγες και θέλω να πιστεύω οτι δεν με καλύπτουν. Δήλωσα Μαρία. Μια Μαρία απο τις χιλιάδες Μαρίες του κόσμου. Η καταιγίδα συνεχίζει. ΓΙΑ ΠΟΣΟ;

Οχι οτι με νοιάζει πλέον...τώρα...φεύγω μακριά...



Ασάλευτος ο ουρανός αγέρας που με χωράει
δαίμονες που μου στέρησαν οργή
Ασάλευτες οι μέρες πια που ονόματα αλλάζουν
φίλοι που τις ανάγκες μας κρυφά αρπάζουν

Και φεύγουν μακριά και χάνονται

Σωρός μου κάτω οι ψυχές η μια πάνω στην άλλη
αγγίζουνε αγγίζονται στης μοίρας το μαγκάλι
κι εσύ που χρόνια μου ζητάς θεούς να βρεις να κάψεις
στα σύννεφα να ξενυχτάς να τρέξεις να πετάξεις

Να φύγεις μακριά να χάνεσαι

Δεν ξέρω αν οι αλήθειες μου αντέχουν στο χρόνο
η αν είναι μόνο ψέματα που έφτιαξα κρυφά
Δεν ξέρω αν η ανάσα μου έμαθε απ' το δρόμο
η αν απλά με συγχωρώ πριν βάλω τη θηλιά

Και φεύγω μακριά και χάνομαι

43 ταξίδεψαν μαζί της:

Σταλαγματιά είπε...

Ξέρεις τι δεν αντέχω πια;
Να κάνω τον ακροατή στα προβλήματα των άλλων, γιατι στην ουσία δεν θέλουν συνομιλητή αλλά έναν καλό ακροατή.
Να λενε αυτοί και εσύ απλά να κουνάς το κεφάλι.
Και αν κάνεις το λάθος ν ανοίξεις το στόμα σου και να πεις λίγο από τα δικά σου την έβαψες.
Θα περάσουν από πάνω σου σαν να μην υπάρχεις.

Προτιμώ τον ήχο της βροχής γιατί δεν θυμάμαι να δήλωσα στο βιογραφικό μου σάκος τους μποξ.

Καλό ξημέρωμα !!

Venus on fire είπε...

Με προβλημάτισες. Δεν ξέρω τι να σου πω .
Μη γίνεσαι άλλο σάκος του μποξ ,αλλά γίνε εσύ η πυγμάχος.
΄Έχεις τη δύναμη και μπορείς.

Φιλιά υπό καταρρακτώδη βροχή.

next_day είπε...

καλή μου, έχεις σκεφτεί ποτέ να αφήσεις την βροχή να ξεπλύνει τις σκέψεις αυτές αντί να μουλιάζεις μέσα τους??????
Φιλί γλυκό!

kakos lykos είπε...

Μπορεί ο ουρανός να είναι μαύρος και ο ήλιος να κρύβεται πίσω από βαριά σύννεφα, κράτα τον όμως μέσα στην καρδιά σου να σε ζεσταίνει, μην αφήσεις την βροχή να μπει στην ψυχή σου.

Καλημέρα Estella!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Πολύ μελαγχολικό κείμενο Εστέλλα, ελπίζω ότι σε έφερε σ' αυτές τις σκέψεις γρήγορα να περάσει και να νιώσεις και πάλι πάνω σου την θαλπωρή του ήλιου.
Και σίγουρα δεν θα έπρεπε να είσαι σάκος του μποξ για κανέναν.
Πρόσεχε τον εαυτό σου γιατί είσαι από τους ανθρώπους που αξίζουν.

KitsosMitsos είπε...

Προτιμότεροι οι άνθρωποι που μοιράζονται και μοιράζουν. Το ένα μόνο δε γίνεται, κάποια στιγμή σε κουράζει...
Οπότε, μακριά!
Καλημέρα

Μαριανα είπε...

Συχνά οι άνθρωποι πληγωνόμαστε μεταξύ μας. Αν αυτόν τον άνθρωπο που σε έκανε να αισθανθείς έτσι τον έχεις μέσα στη καρδιά σου, μην τον βγάλεις εύκολα. Αν όμως με αυτό που έκανε έσπασε την καρδιά σου, τότε βγήκε με την θέλησή του και είναι δικό του το φταίξιμο που δε σου άφησε καρδιά για να τον ξαναβάλεις μέσα...

Ginny είπε...

Καλησπέρα Εστέλλα!
Η αλήθεια είναι ότι για να είσαι φίλος πρέπει να είσαι πρόθυμος ακροατής, να ακούς τα προβλήματα του άλλου υπομονετικά. Όμως μέχρι ποιο σημείο είναι εφικτό να το κάνουμε αυτό??? Όταν ο άλλος δεν θέλει να φτιάξει τη ζωή του κι έχει σκοπό απλά να μεμψιμοιρεί ποια είναι η θέση του φίλου? Εσύ μπορεί να υποδεικνύεις τα λάθη του άλλου και να προσπαθείς να τον βοηθήσεις. Αν όμως δεν θέλει να βοηθηθεί? Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τη γκρίνια του άλλου αιωνίως. Τελικά ζούμε μες την κακομοιριά του άλλου που μας κατακλύζει. Να μην το κάνεις. Όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει you write delete! harsh but that's the only way of being free.

Φιλιά!

Dreamy Cloud είπε...

Η βροχή και η συννεφιά πολλές φορές είναι λυτρωτικές.. Στο τέλος θα φανεί τι αφήνουν πίσω τους, ίσως να είναι για καλό..Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Το να ακούς τον άλλο στα προβλήματα του είναι προσόν, το θέμα είναι αυτός ο άλλος να μπορεί πραγματικά να σε κοιτάει όταν σε έχει απέναντι του και όταν θα έρθει η δικιά σου σειρά, οι δικές σου ανησυχίες..

Να έχεις ένα καλύτερο πιο ήρεμο βράδυ, φιλάκια πολλά!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με φίλο αλλά η φράση του Β. Ουγκώ μου άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι : "Θεέ μου, φύλαγέ με από τους φίλους μου γιατί τους εχθρούς μου τους ξέρω!"
Καλό Σ/Κ..ακόμα κι αν είναι βροχερό!

απλο"Ποιηση" είπε...

πολύ δύσκολο
το να ακούς...

ποιός έχει την ικανότητα
να είναι καλός ακροατής;
θέλει τέχνη
ταλέντο
και άσκηση
μεγάλη και επίπονη...

(πεσμένη είσαι... σήμερα...
έλα πέστα όλα
σε ακούω...

Skouliki είπε...

πιστευω κοριτσι οτι απο τα δυσκολα αναδυει η οποια ευτυχια
ξερω δενειναι δικαιο αλλα πονο ετσι θα καταλαβει καποιος την αξια της
φιλακια πολλα

Unidentified είπε...

Πιστεύω ότι υπάρχουν εκείνοι που σε ακούνε αναγκαστικά, περιμένοντας πότε θα τελειώσεις για να έρθει η σειρά τους, για να ασχοληθείς εσύ με εκείνους.. και υπάρχουν και εκείνοι που σε ακούνε γιατί πραγματικά το θέλουν, γιατί θέλουν να είναι εκεί, να σε βοηθήσουν, να σε νιώσουν...
Το θέμα είναι να μπορέσεις να ξεχωρίσεις τους μεν από τους δε...
Καλό συ βράδυ...
Φιλιά...

Estella είπε...

Καλησπέρα γλυκιά μου Σταλαγματιά...

Λυπάμαι που μοιραζόμαστε το ίδιο πρόβλημα... Τελικά δεν ισχύει το ο,τι δηλώσεις είσαι αλλά το ό,τι θέλουν οι άλλοι είσαι... Με ενοχλεί, με πονάει, με εκνευρίζει μα το υπομένω... Να σαι καλά φιλάκια.

Estella είπε...

Καλησπέρα Venus...

Το θέμα είναι οτι στις ανθρώπινες σχέσεις δεν πρέπει να υπάρχει σάκος και πυγμάχος. Τουλάχιστον προσωπικά δε το αισθάνομαι έτσι... Πρέπει να συμβαδίζουμε και όχι να προπορεβόμαστε απο τον άλλο... Καλο ξημερωμα.

Estella είπε...

Τις σκέψεις μας γλυκιά μου next day δε τις οριζουμε...Και αυτη η ριμάδα η βροχή ξέρει πως να σπάει την πέτρα. Καλημέρα.

Estella είπε...

Καλημέρα λύκαινα. :)

Μερικές φορές απλά δεν μπορώ να κρατήσω την βροχή εξω απο την καρδιά μου ακόμα και αν εχει ήλιο... Μου μοιάζει αδύνατον πραγματικά... Κάποιο πρωινό όμως θα βρώ τη δύναμη να το κάνω. Και τότε όλα θα τα δω να φωτίζουν. Σ ευχαριστώ πολύ.

Estella είπε...

Καλημέρα λύκαινα. :)

Μερικές φορές απλά δεν μπορώ να κρατήσω την βροχή εξω απο την καρδιά μου ακόμα και αν εχει ήλιο... Μου μοιάζει αδύνατον πραγματικά... Κάποιο πρωινό όμως θα βρώ τη δύναμη να το κάνω. Και τότε όλα θα τα δω να φωτίζουν. Σ ευχαριστώ πολύ.

Estella είπε...

Nυχτερινή πένα ευχαριστώ πολύ.

Estella είπε...

Kαλημέρα Κίτσο μου...

Το κακό είναι οτι τέτοιες συμπεριφορές φαίνονται αργότερα...

Σ ευχαριστώ πολύ, φιλιά

Estella είπε...

Mαριάνα μου γεια σου.
Το θέμα είναι οτι δεν είναι ένας άνθρωπος που το κάνει αυτό. Είναι αρκετοί. Και αυτό με κάνει να πιστεύω οτι κάτι κάνω λάθος. Προσπαθώ να δώ που για να το διορθώσω. Ίσως είναι καθαρά θέμα επιλογών. Μέχρι να βάλω μυαλό δε ξέρω τι πρέπει να περάσω ακόμα. Σ ευχαριστώ πολύ, καλημέρα.

Estella είπε...

Honey you re absolutely right...Μ αρέσει να βοηθάω τους φίλους μου μα μέχρι πότε; Ευχαριστώ καλή μου και περαστικά σου.

Estella είπε...

Συννεφούλα μου θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν πολλοι άνθρωποι εκει εξω που να το κάνουν αυτό αλλά να μην είχα προσωπικά την τύχη να τους γνωρίσω... Ευχαριστώ πολύ καλημέρα

Estella είπε...

Gi gaga πολύ σωστός ο Ουγκο.Αλλωστε αν κάποιος θέλει να μας βλάψει συνήθως ως φιλος έρχεται. Θέλω να πιστεύω οτι δεν γίνεται με πρόθεση ο,τι γίνεται...Θα δείξει. Παρότι εγώ ποναω εκείνοι ειναι οι χαμένοι. Να σαι καλά. Καλημέρα.

Estella είπε...

Απλο-ποιηση θα σου στειλω ενα e mail. Ευχαριστώ.

Estella είπε...

Καλό μου σκουλικάκι πάντα αν δεν υπάρχει μαύρο δεν υπάρχει και λευκό. Οπότε έχεις δικιο σ αυτό...σε φιλώ :) καλό ξημέρωμα.

Estella είπε...

Γλυκιά μου Unidentified εκει ειναι που κανω και λάθος άλλωστε τελικά...Πρέπει να υπάρχει μια ισορροποία ανάμεσα σ αυτά τα δυο...
φιλιά πολλά... ευχαριστώ. :)

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Εμένα μου αρέσει ο ήχος της βροχής...είναι γιατί μου θυμίζει το πατρικό μου...το έχω συνδέσει έτσι χωρίς ψάξιμο ...

Ναι καλό είναι να απομακρυνόμαστε από καταστάσεις που κρύβουν αλήθειες...

Συνέχισε να αστράφτεις και να βροντάς!!!

Estella είπε...

Να σαι καλά Μίου μου...Φιλιά πολλά

Άνεμος είπε...

Είσα ότι δηλώσεις αν θέλεις να δηλώσεις κάτι...

Δεν είσαι αυτό που προσπαθούν να σου πλασάρουν... Είσαι αυτό που νιώθεις. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Αν η ειλικρίνια είναι κακία τότε και γώ είμαι κακός. Μαζί σου λοιπόν. Δεν είναι τίποτα κακό στον ορισμό που δίνει ο καθένας. Ποιός είναι κακός και ποιός όχι ας το αποφασίσει κάποιος που μπορεί να κρίνει τον άλλον. Μείνε κοντά σε άτομα που σε γεμίζουν, όχι σε άτομα που σε χρειάζονται μόνο. Δεν υπάρχεις για τους άλλους. Εσύ είσαι πάνω απο όλα και μετά όλα τα άλλα. Μη το ξεχνάς!

Καληνύχτα !

Ανώνυμος είπε...

να σου πω κι εγω τι με κουραζει..με κουραζουν οι ψαγμενοι, με κουραζουν γιατι ειναι αυτοι που οταν σταματησεις να τους ακους, σταματας ταυτοχρονα να εισαι ψαγμενος σαν αυτους, σε πηρε το κυμα, ακολουθησες τα ευκολα και αλλα τοσα..κατσε κυριε, οταν γεννηθηκα δεν ηξερα καν οτι υπηρχες, δεν ηρθα στη ζωη για να σε συμβουλευω και να σε ακουω..!

μην τρελλαινεσαι για μ)°@>ιες αλλων..πολλες φορες αυτοι που φευγουν ειναι αυτοι που βρηκαν νοημα εκει που πανε ;)

Estella είπε...

Γλυκέ μου άνεμε διάβασα δυο φορές το σχόλιο σου. Απο τη μία πλευρά ακουγεται κάπως εγωιστικό να βάλω τον εαυτό μου πάνω απ όλους. Και σίγουρα σε μια φιλία θεωρώ οτι κανείς δεν πρέπει να είναι απο πάνω... Πρέπει να υπάρχει μια ισορροποία. Υπάρχουν φορές που κάποιος μπορεί να έχει περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα απο τον άλλο...Το θέμα είναι να μην έχει ο άλλος την απαίτηση να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να μην νοιάζετε για κανέναν άλλο... Φιλιά

Estella είπε...

Οι ψαγμένοι που καλέ μου άτσαλε, θεωρούν κάθε τι διαφορετικό υποκουλτούρα απλά για να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ τους. Πολλά κόμπλεξ εχει αυτός ο κόσμος τελικά και δε μπορώ να καταλάβω ποιος φταίει. Ισως να ναι απλά στην ανθρώπινη φύση η ανασφάλεια τι να πώ...;

Κοίταξε, οπως λέει και ο τίτλος ειναι απλά το big bang. Δηλαδή η έκρηξη απ όσα μάζευα και μάζευα χωρίς να μιλάω...

Να σαι καλά, καλό απόγευμα.

Blogger fan είπε...

αυτο το κοματι ειδικα{Οχι οχι καλύτερα. Εχω κουραστεί. Εχω σιχαθεί. Είναι εμετικοί όλοι εκείνοι οι εγωκεντρικοί, ζηλόφθονες και αδιάκριτοι άνθρωποι που σου μιλούν πιστεύοντας οτι σε ψαρεύουν. Το μυσικό είναι ένα, να τους απαντάς ειλικρινέστατα αναφέροντας "λεπτομέριες" που ξέρεις οτι θα τους εκνευρίσουν. Είναι κακό αυτό ε; Ναι είναι βασικά, αλλά δε θυμάμαι να δήλωσα πουθενά "άγγελος" στο βιογραφικό μου. }ειναι σα να εισαι μες το μυαλο μου.ερμηνευσες της σκεψεις μου.ποσα μας κουραζουν καιδεν μπορουμε να αλαξουμε estellaki moy.

fly είπε...

Που είστε εσείς κυρία μου; Καιρό έχουμε να δούμε ανάρτησή σας...

Blogger fan είπε...

καλησπερα καλησπερα . τη να κανω που με φαγαν οι δουλειες και τα τρεξιματα.
ετοιμαζω τωρα για να αναρτησω σημερα αυριο.με αυτες της γιορτες οχι ανασα δεν παιρνουμε αλλα και χρημα δεν θα μας μεινη στο τελος.για ολους ψωνησαμε και για μας ξεχασαμε χαχαχαχα

Estella είπε...

Πάρα πολλά Αναστασία μου... Γι αυτό πρέπει να φεύγουμε απο αυτές τις καταστάσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα... Να σαι καλά.

Skouliki είπε...

καλησπερα κοριτσι :)

Clem Lumen είπε...

Εεειι μικρη μουυ!!!
περασα για τα ευχετουριαα!
Λοιπον
Χρονια Ελευθεραα
γεματα αγαπη και γελια
Και ο,τι επιθυμεις
μεσα απο την ψυχη μου, να γινει =]
Φιλακιααα!!

Skouliki είπε...

σου ευχομαι καλες γιορτες με πολλα χομογελα και ευτυχια

chronografos είπε...

Την Καλησπερα μου και απο μενα ΕΣΤΕΛΛΑ!
Συννεφα στις σκεψεις σου,σωστες οι αναζητησεις σου,σοφες οι σκεψεις σου,οι απαντησεις ομως θα ερθουν δυστηχως με της εμπειριες σου,και το δυστηχως συνηθως ερχεται σε μεγαλυτερη ηληκια.Και αν εισαι τυχερος/η,θα μαθεις οτι στη ζωη περνουμε αυτο που ειμαστε και οχι αυτο που δηλωσαμε!Σου ευχομαι να εισαι ευτυχισμενη μ'αυτο που σου δωθηκε,και οχι μ'αυτο που θα ηθελες.Ξερω οτι οι ανθρωποι δεν μπορουν να ζησουν μονοι τους μπορουν ομως να αγαπουν τον ευατο τους.Τα λαθη ειναι ανθρωπινα και το να αναζητας την ευτυχια μεσα απο εσενα το ιδιο.Καλες γιορτες σου ευχομαι καλη μου Καλα Χριστουγεννα,και το νεο ετος να σου δωσει οτι σου χρωσταει!

Estella είπε...

Ελευθερο Πνεύμα και Σκουλικάκι ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!!! Πολύ γλυκό εκ μέρους σας να περάσετε απο εδώ χιχιχι :D Καλά Χριστούγεννα και σ εσάς με υγεία, ευτυχία και πολλά όνειρα!

Estella είπε...

Χρονογράφε μου...Κανένας άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει μόνος. Γι αυτό προσπαθώ να βλέπω και να κρατάω απο τους άλλους ο,τι πιο όμορφο νιώθω οτι έχουν μέσα τους. Το θέμα είναι οτι κάποιες φορές απλά η κατάσταση ξεφεύγει... Να σαι καλά, καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα. Φιλιά!