Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2009

Τολμάς;

Μια που όλοι κάτι λένε για αρρώστιες, είπα να ακολουθήσω και γώ τη μάζα. Για αρρώστια θα μιλήσω. Αυτή την αρρώστια της κοινωνίας να μην ξέρει να αποδέχεται το διαφορετικό.

Δεν κατάλαβα ποτέ μου γιατί πρέπει να περιθωριοποιούμε όποιον είτε δεν έχει την ίδια ταμπελίτσα με μας είτε δεν έχει καν ταμπελίτσα γιατί αποφάσισε οτι δεν γουστάρει. Είναι τόσο εγκληματικό δηλαδή να αγαπήσουμε κάποιον απλά γιατί είναι αυτός που είναι και όχι γιατί είναι υποστηρικτής του οποιοδήποτε κόμματος ή οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας γενικότερα; Το χειρότερο της υπόθεσης δεν είναι μόνο οι "κοινωνικές κλίκες" που σχηματίζονται αλλά και το οτι ο ένας θέλει να φάει τον άλλο απλά γιατί διαφέρουν. Μα τι ωραία δημοκρατία που έχουμε! Σου λένε "εμπρός πες μου την άποψη σου" για κάτι και με του που πας δειλά δειλά να αρθρώσεις μια προτασούλα η σκιά τους διπλασιάζεται απειλητικά μπρος στη φλόγα της πόρωσης τους. Σου λένε "μίλα" και σου κρατάνε το μαχαίρι στο λαιμό. Να νιώθεις την παγωμένη λεπίδα στο δέρμα σου και να ψελλίζεις "απλά...διαφωνώ..."

Βέβαια δεν είναι πάντα μαχαίρι. Υπάρχει και ο ψυχικός εκβιασμός. "Θες να μαστε φιλαράκια; Πρέπει να παραδεχτείς οτι εγώ έχω δίκιο. Οτι ΕΓΩ κάνω το σωστό. Οτι θες να γίνεις σαν ΕΜΕΝΑ. Που ΕΓΩ έγινα σαν τον σύντροφο τάδε, ο οποίος σύντροφος τάδε, είναι ίδιος με τον παραδίπλα σύντροφο- Που κοιτάς ρε μαλάκα; Αυτός είναι της αντίπαλης πλευράς. Εδώ...αυτόν που είναι και γαμώ τα παιδιά. Που είναι και διαβασμένος. Γι αυτό σου λέω... Κάνε το σωστό...Για σένα το λέω. Αλλά ντάξει αμα δε θες δε τρέχει τίποτα. Ξέγραψε με."

Το να υποστηρίζεις ένα κόμμα και να αποδέχεσαι κάποιες απόψεις απο ένα άλλο είναι κάτι εντελώς αφύσικο. Αν είσαι Πασόκος για παράδειγμα, δε μπορείς να συμφωνήσεις με ένα σύνθημα που έγραψε κάποιος αναρχικός. Τι γιατί; Γιατί είναι αναρχικός. Δε σου αρκεί; Είσαι προβληματικός. Τη βγάλαμε τη διάγνωση. Ο διαχωρισμός είναι τόσο απόλυτος και σκληρός που αν πάς να μπείς στη μέση σε κόβουνε τα συρματοπλέγματα των ιδεών τους.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στις απόψεις μας. Υπάρχουν μονο διαφορετικές απόψεις στις οποίες πρέπει να είμαστε ανοιχτοί. Οχι να αφήνουμε τον άλλο να μας καβαλήσει απλά γιατί έχει διαφορετική άποψη. Απλά να ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τη διαφορετικότητα του άλλου. Το δικαίωμα του να υποστηρίζει αυτό που πιστεύει και να αναγνωρίζει όμως και σ εμας το δικαίωμα να εκφράζουμε και να υποστηρίζουμε τα δικά μας πιστεύω. Όταν γινόμαστε προκλητικοί και βρίζουμε κάθε αντίθετη άποψη την ίδια στάση θα λάβουμε. Δε γίνεται να πας σε έναν πιστό και να του βρίσεις την θρησκεία και να περιμένεις να σου πει και "μπραβο".

Κλείνουμε τ αυτιά μας σε κάθε διαφορετική μελωδία και κερδίζουμε τείχη στο μυαλό μας. Κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στα άλλα χρώματα τόσο σφιχτά και παθιασμένα που τα πληγιάζουμε και τυφλωνόμαστε. Καίμε τα βιβλία και τα φυλλάδια των "εχθρών" για να κερδίσουμε καινούριες γυαλιστερές παρωπίδες. Ελα τσάμπα είναι πάρε και σύ! Θα γίνεις κάποιος!

"Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά σας τοίχους" διάβασα σε έναν τοίχο. Δε με νοιάζει ποιός το έγραψε. Δε δίνω δεκάρα αν ήταν πράσινος,μπλε,κόκκινος,κίτρινος,μαύρος, ή οτιδήποτε. Ας μάθουμε επιτέλους να ακούμε και μια αντίθετη άποψη... "and nothing else matters..."














Τολμάς να κάνεις τη διαφορά;

40 ταξίδεψαν μαζί της:

απλο"Ποιηση" είπε...

"οι πεποιθήσεις είναι φυλακές"

δυστυχώς
η αποδοχή της διαφορετικότητας δύσκολα γίνεται πράξη...

όμορφο το blog σου,
πολύ ώριμες οι σκέψεις σου!

την καλησπέρα μου

kakos lykos είπε...

Είναι το λιγότερο ανόητο να κρίνουν έναν άνθρωπο αν αξίζει να βρίσκεται σαν φίλος ανάμεσά τους, από τις ιδιαιτερότητές του, ή το τι ψηφίζει, ή ποιας ομάδας είναι οπαδός.
Αυτά καθορίζουν έναν άνθρωπο;
Αυτά δείχνουν την ψυχή του και την ποιότητά του;
Άνθρωποι διαμάντια, ή σκουπίδια υπάρχουν παντού και δεξιά και αριστερά, ας πετάξουν τις παρωπίδες κι ας σταματήσουν να βλέπουν μικρόψυχα και εγωιστικά, γιατί αυτά μας έχουν φάει στην Ελλάδα.
Το βλέπουμε και στον εργασιακό χώρο, δεν ταιριάζεις με τους κυβερνώντες, ή τους εργοδότες;
Σε καρατομούν, είτε είσαι άριστος σε αυτό που κάνεις είτε άχρηστος, για να μπει ο επόμενος που θα ταιριάζουν τα χνώτα του μαζί τους.
Παντού κλίκες από τις παρέες των μικρών παιδιών στις αλάνες μέχρι των μεγάλων στα σαλόνια.

Καλό βράδυ Estella

Σταλαγματιά είπε...

Ξέρεις τι κυριαρχεί στους περισσότερους;
Ο εγωισμός, ποιος θα έχει το πάνω χέρι, ποιος θα αποδείξει στον άλλο ότι τα ξέρει όλα και έχει πάντα δίκιο.
Ποτέ δεν ακούνε τι λες εσύ απλά σε θέλουν δίπλα τους για να μην μιλάνε στον τοίχο αλλά στην ουσία σαν τοίχο σου συμπεριφέρονται.
Δεν έχει σημασία αν έχει αντίθετη άποψη γιατί πολύ απλά δεν την ακούνε.
Το διαφορετικό το αποδέχονται μόνο όταν δεν έχει σχέση μαζί τους και δεν τους επηρεάζει.
Είμαι απογοητευμένοι από τους ανθρώπους και γενικά από τις σημερινές σχέσεις κάθε μορφής.

Λατρεύω το πρώτο κομμάτι που παίζει :))

Γλυκο φιλί

Estella είπε...

Απλοποίηση ευχαριστώ πάρα πολύ! Γιατί οι άνθρωποι να γινόμαστε δέσμιοι του μυαλού μας; Αντί να προσπαθούμε να ανοιγόμαστε κλεινόμαστε όλο και περισσότερο... Και το χειρότερο είναι οτι οι νέοι άνθρωποι λογω του πάθους που έχουνε κολλάνε απίστευτα στις "ιδεολογίες" που αποκτούν και ξεχνάνε να ακούσουν την άλλη πλευρά. Ή μάλλον φοβούνται...Να σαι καλά γλυκέ μου ευχαριστω για το σχόλιο. Φιλάκια

Estella είπε...

Λύκαινα ακριβώς το ίδιο πιστεύω και γώ. Τελικά είναι ζήτημα της ανθρώπινης φύσης που θέλει μανιασμένα να ανήκει κάπου, είναι κοινωνική παράδοση ή απλά έλειψη μορφωσης και εσωτερικής καλλιέργειας; Τα πάντα έχουν ένα πολιτικό γρανάζι. Αν δεν είσαι κομματικοποιημένος δεν πάς πουθενά... Καλό ξημέρωμα. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο... Φιλάκια

Estella είπε...

Αχ βρε Σταλαγματιά... Και γώ όσο περνάει ο καιρός απογοητεύομαι όλο και περισσότερο... Εγωισμός και ανωριμότητα. Όλοι λέμε στον άλλο " σ αγαπώ γι αυτό που είσαι" αλλά θέλουμε να τον αλλάξουμε. Μα αν θες να αλλάξεις κάτι δε το αγαπάς αληθινά σωστά; Χαίρομαι πολύ που σ αρέσει το κομμάτι γλυκιά μου. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Φιλάκια πολλά

Dreamy Cloud είπε...

To να κατηγοριοποιείσαι και να κλείνεις τα αυτιά σου απέναντι στον άλλο μόνο και μόνο κάποιων αντιλήψεων ή πεποιθήσεων που έχει το βρίσκω τόσο ανούσιο και βλακώδες θα έλεγα.. Γι'αυτό πάμε απο το κακό στο χειρότερο.. Αν γκρεμίσουμε τους τοίχους κάποτε ζήτημα θα είναι.. Καληνύχτα, καλή βδομάδα!! :)

Estella είπε...

Δε νομίζω Συννεφούλα να γκρεμίσουμε ποτέ τους τοίχους. Το ζήτημα είναι να ανοίξουμε παραθυράκια για να μπορούμε να βλέπουμε τον άλλο. Να τον νιώθουμε ακόμα και αν δεν πιστεύουμε αυτό που πιστεύει. Βλακώδες και ανούσιο να κλείνεις τ αυτιά σου αλλά απο πότε αυτός ο κόσμος έχει λογική; Και να είχε η πόρωση την αλλοιώνει...Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Φιλιά.

Skouliki είπε...

ειμαι υπερ του δογματος που λέει οτι δεν θες να σου κανουν να μην το κανεις

και ετσι θα πω οτι η χειροτερη ταμπελα ειναι αυτη που βαζουμε στον εαυτο μας νομιζοντας οτι ειμαστε υπερανω των παντων και κρινουμαι ολα και ολους

φιλακια

Estella είπε...

Κοίταξε, πιστεύω οτι δε μπορούμε να μαστε υπεράνω. Αντικειμενικά είναι υποκρισία. Όλοι έχουμε τα πιστεύω μας και τις ιδεολογίες μας. Αυτό τι σημαίνει; Οτι θεωρούμε τον αλλο κατώτερο ή οτι τον βρίζουμε και τον απορρίπτουμε; Φιλάκια Σκουλικάκι.

Ανώνυμος είπε...

Estella, πραγματικα πολυ ωριμα τα λογια σου... με εκφραζουν απολυτα, καθε λεξη, πραγματικα ειναι σα να ακουγες αυτα που εχω στο μυαλο και στη ψυχη μου και τα εγραφες.. οσο θυμαμαι τον εαυτο μου, ημουν διφορετικος και διαφορετικος θα μεινω.. πρεπει να σεβομαστε την διαφορετικοτητα του αλλου, οπως αριστα ειπες, και να μας αφηνουν να εκφραζουμε "καποιοι" τις αρχες και τα πιστευω μας.. θα μπορουσα να γραφω 10 ωρες γι αυτο το θεμα αλλα οκ.. σταματαω..! ενα θα πω, που συμφωνω απολυτα.. "Οι τοιχοι εχουν αυτια και τα αυτια σας τοιχους", και μ'αυτο θα κλεισω..
-ΑΚΗΣ- "Fragile Dreams by ANATHEMA", θα ταιριαζε το κομματι με το κειμενο σου, ακουσε το.. :-)

Νυχτερινή Πένα είπε...

Έχεις δίκιο και ειδικά στις πολιτικές και σχετικές πεποιθήσεις υπάρχει αυξημένος φανατισμός. Αλλά εσύ κάνε αυτό που ως τώρα κάνεις. Συνέχισε να κρίνεις με όσα βλέπεις στον άλλο και όχι με το τι ψηφίζει. Και εκείνος που σε κρίνει επειδή δεν αγελοποείσαι μαζί του είναι που χάνει.

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Ζω πια πολλά χρόνια εξωτερικό και όταν γυρνάω Ελλάδα πολλές φορές νιώθω καταπιεσμένη αφού ναι μεν είναι δημοκρατικό το πολίτευμα μας αλλά η σκέψη μας είναι γεμάτη παρωπίδες.Και ναι σε πολλά δε μιλάω και δεν καταθέτω τη γνώμη μου όπως κάνω στην καθημερινή μου ζωή στην Ιταλία χωρίς κανένα πρόβλημα γιατί το κάνω με σεβασμό προς το συνομιλητή μου.

Ουυυ για πόσα πράγματα έχω λογοκριθεί Ελλάδα,έτσι έκοψα να εκφράζομαι γιατί μένω λίγες μέρες και μετά τα ακούει η οικογένεια.

Καλημερούδια,πολλά φιλιά και χαίρομαι που προβληματίζεσαι :) και συμφωνώ μαζί σου

fly είπε...

Ο Νίτσε είχε πει πως οι προκαταλήψεις είναι χειρότεροι εχθροί της αλήθεια από τα ψέματα. Διαφωνώ σε πολλά σημεία μαζί του, αλλά το συγκεκριμένο απόφθεγμα πιστεύω ήταν σοφό.
Οποιοσδήποτε θέλει να φτάσει στην αλήθεια, δεν πρόκειται να τα καταφέρει αν συνεχισει έτσι. Και αυτό αποδεικνύεται από την εικόνα της σημερινής κοινωνίας..
Καλό σου απόγευμα, και, απλά μη σκας.

next_day είπε...

Άνοιξες μεγάλη κουβέντα...και μακάρι αυτές οι κατηγοριοποιήσεις να γινόντουσταν μόνο για τις πολιτικές πεποιθήσεις...θα ήταν πολύ λίγο σε σχέση με όσα γίνονται σήμερα...
Όμως τελικά αυτός που κρίνει είναι και αυτός που τελικά όταν θα χρειαστεί να κριθεί θα τον σκοτώσει...

El Loco είπε...

καλησπερα Εstella και μπραβο για το αρθρο σου,πολυ ευστοχο και επικαιρο.
Ταμπελες, παντου ταμπελες...
δεν θελουμε ταμπελες, ελευθερια σκεψης, ελευθερια αποψης και το δικαιωμα της διαφορετικοτητας θελουμε και τιποτα αλλο...
φιλακια εστελλα και για αλλη μια φορα η μουσικη επιλογη σου ειναι super...

Ανώνυμος είπε...

Εστέλλα γι άλλη μία φορά το κείμενο σου είναι γεμάτο αλήθειες. Δυστυχώς η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας. Οι άνθρωποι απλά δεν ακούνε.

Estella είπε...

Άκη μου, αισθάνομαι απίστευτα όμορφα που τα λόγια μου σε εκφράζουν. Απο τη στιγμή που έχεις αποδεχτεί και αγαπάς τον εαυτό σου μην αλλάξεις. Πιστεύω οτι αυτό που αγαπούν τελικά οι άλλοι σ εμάς είναι η διαφορετικότητα μας. Και εκείνος που τολμά να είναι διαφορετικός τη σήμερον ημέρα για μένα αξίζει πολύ σαν άτομο. Όσο για το κομμάτι των Anathema...τι να πείς... Το οτι τα σπάνε είναι γνωστό νομίζω... Φιλιά πολλά ευχαριστώ για το σχόλιο.

Estella είπε...

Νυχτερινή Πένα, ευχαριστώ πάρα πολύ. Το θέμα δεν είναι αν χάνει ή αν κερδίζει την παρέα μου. Αυτό που πραγματικά πιστεύω οτι χάνει τελικά είναι η ευκαιρία να δεί νέα πράγματα, να ακούσει απόψεις που θα βάλουν το μυαλό του σε λειτουργία και θα τον κάνουν λιγότερο πρόβατο. Να σαι καλά, καλό απόγευμα.

Estella είπε...

Principessa μου, δε σου δίνουν την ευκαιρία να μιλήσεις. Δεν μπορώ να ξέρω πως είναι στο εξωτερικό. Αλλά εδώ ο ένας προσπαθεί να φωνάξει περισσότερο απο τον άλλο για να καλύψει τη φωνή του... Σ ευχαριστώ καλή μου για το σχόλιο. Φιλιά πολλά.

Estella είπε...

Λευτεράκη μου, ο Νίτσε παρότι και μένα δεν με εκφράζει ιδιαίτερα μέσα απο τις απόψεις του, θα συμφωνήσω μαζί σου, οτι έχει δίκιο. Είναι δύσκολο να κερδίσεις την υποκειμενικότητα, και η αλήθεια για τον καθένα είναι διαφορετική. Το θέμα δεν είναι να ξεπεράσεις την ανθρώπινη φύση σου και να ξεφύγεις απ όσα πιστεύεις. Να δεχτείς την "αλήθεια" του άλλου... Ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Φιλιά πολλά

Estella είπε...

Ζουζουνέξτ, τα κείμενα του blog μου είναι αποτελέσματα των όσων βιώνω στην καθημερινή μου ζωή. Το τι υπήρξε αφορμή για τη συγκεκριμένη ανάρτηση δε θα ήθελα να το αποκαλύψω... Ωστόσο, έχεις απόλυτο δίκιο υπάρχουν τόσες "κατηγορίες" να μας χωρίζουν που έχουμε χάσει την ικανότητα μας να αναγνωρίζουμε τα όσα μας ενώνουν αλλά και να δείχνουμε σεβασμό για να συνυπάρχουμε. Φιλια πολλά, ευχαριστώ για το σχόλιο.

Estella είπε...

El Loco, κατ αρχήν να σ ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Και γώ αυτό πιστεύω πως χρειαζόμαστε... Και το γεγονός οτι το βλέπετε και σείς με κάνει να μη νιώθω μόνη ή παράλογη. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα κομμάτια που παραθέτω. Φιλιά πολλά...:)

Estella είπε...

Ανώνυμε/η, είναι σπάνιο φαινόμενο και σίγουρα κάτι δύσκολο στο να πραγματοποιηθεί. Τα περισσότερα απ αυτα που αξίζουν ωστόσο δεν είναι τα δυσκολα όμως; Να σαι καλά. Ευχαριστώ πολύ που διαβάζεις και σχολιάζεις τα κείμενα μου. Φιλάκια πολλά.

sixtwelve είπε...

Estella well done. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο ειναι οι λόγοι για τους οποίους είμαστε χωρισμένοι. Δηλαδή οι οπαδοί ομάδων που ορκίζονται εχθροί με άλλους ανθρώπους και όλο αυτό για τον πιο ηλίθιο λόγο ever. Μην μιλήσουμε καν για θρησκείες, έθνη, πολιτική, στυλ, μόδα κτλ. Και όλα αυτά εξαιτίας της γενετικής λοταρίας που μας έβγαλε όπως μας έβγαλε και μας πέταξε όπου μας πέταξε.

Estella είπε...

Sixtwelve μου, είναι πράξη ανωριμότητας και προδίδει πόσο φτωχοί είμαστε μέσα μας. Η ζωή είναι τόσο μικρή... Δε ξέρω κατα πόσο ο ιος της "Οξείας ταμπελίασης" θα βρεί εμβόλιο. Ξέρω οτι χρειαζόμαστε επειγόντως αντισώματα. Φιλιά πολλά.Ευχαριστώ για το σχόλιο.

irthe_h-pitsa είπε...

Βασικά καλησπέρα σας!

Πόση δύναμη και αντοχή χρειάζεται στο να κάνουμε όλοι μαζί μια υπέρβαση και να ξεφύγουμε απ' τις προσταγές της ίδιας της ανθρώπινης φύσης, που μας έχει δώσει σε κάποιον, μικρό ή μεγάλο βαθμό, τη ζηλοφθονία, τον φόβο απέναντι στη διαφορετικότητα και τη μόνιμη κίνηση στις πεπατημένες ευθείες;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που το προσπαθούν, όμως κι αυτοί, πάνω στην προσπάθειά τους, θα υποχρεωθούν να κατηγοριοποιήσουν, με τον τρόπο τους, τις "αρνητικές επιρροές".

Πρέπει να καταλάβουμε το ότι δεν υπάρχουν "καλές" ή "κακές" ιδεολογικές, κοινωνικές και λοιπές στάσεις και απόψεις, και κατά συνέπεια να μην απορρίπτουμε τους ανθρώπους που τις ακολουθούν, αλλά να σεβόμαστε τα όσα τους εκφράζουν.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε τα ανθρώπινα συμφέροντα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία αυτή της ανθρώπινης φύσης, αυτά θα πρέπει να πολεμήσουμε.

Estella είπε...

καλώς τον ήρθε η Πίτσα!

Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες... Οσο για τα συμφέροντα που αναφέρεις, αν καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουμε την αδυναμία αυτή που έχουμε και τη χρησιμοποιήσουμε σωστά, θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε απο τα καλούπια που θέλουν να μας βάλουν.Θέλει δύναμη να είσαι διαφορετικός, αλλά χρειάζεται επίσης δύναμη για να αποδεχτείς τη διαφορετικότητα. Να σαι καλά, ευχαριστώ για το σχόλιο. Φιλάκια.

founio είπε...

Μπράβο Estella.

Αν μπορούσνα αν σκεφτόυν όλοι έτσι η κοινωνία θα ήταν καλύτερη.

Και την ανάρτησή σου, χαίρομαι γιατί υπάρχουν άτομα σαν εσένα.

Να σαι καλά κοπέλα μου!

Estella είπε...

Γλυκιά μου founio, ευχαριστώ πάρα πολύ και για τα καλά σου λόγια και για το σχόλιο...! Να σαι καλά και συ. Φιλάκια πολλά.

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Χειμαρρώδης η ανάρτηση. Ρε..το χω πει κι αλλού...οι ταμπέλες είναι για τα προϊόντα, ας μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι κι όχι σαν...πακοτίνια!

Estella είπε...

Γλυκέ μου ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και για το σχόλιο. Εν τω μεταξύ πέρα απο την πλάκα έχω αλλεργία στα πακοτινια :P Θέλω να πιστεύω οτι θα το καταφέρουμε κάποια στιγμή... Φιλιά πολλά

Ο Αλχημιστης είπε...

Ολη η κοινωνια μας μαθαινει να σκεφτομαστε με εναν συγκεκριμενο τροπο, να αισθανομαστε τα ιδια, τα εχουμε τις ιδιες συνηθειες. Να ερωτευομαστε με τον ιδιο τροπο, να αγαπαμε με τον ιδιο τροπο, να λεμε τα ιδια, να κανουμε τα ιδια, να ακολουθουμε τους ιδιους κανονες "καλης" συμπεριφορας. Αλλα ποτε δεν μας ρωτησαν τι θελουμε να γινουμε, ποιοι ειμαστε και πως θελουμε να ζησουμε. Το δαχτυλο σε δειχνει και σου φωναζει: "ολο σου το ειναι πρεπει να υποταχτει στην βουληση και τις συνηθειες των αλλων". Αλλιως θα γινεις ενα αποκληρος, ενα παριας.
Αγαπημενη μου Εστελλα αν καποιος απο εμας εχει νιωσει εστω και για μια στιγμη να ζεις και να νιωθεις πραγματικα ελευθερος, ολοκληρωτικα και καθολικα ελευθερος τοτε αυτο το αισθημα δεν μπορει να το ανταλλαξει με τιποτα ουτε να το ξεχασει. Την ελευθερια να εκφραζεσαι οπως θες εσυ, την ελευθερια να κανεις κατι που ειναι ηλιθιο για τους αλλους.
Οι δεσμωτες ποτε δεν σε συγχωρουν τους ελευθερους ανθρωπους...Και για αυτο τους κατακρινουν, τους διωχνουν.
Αν αγαπας την ελευθερια, και την εχεις ζησει παντα θα την απαιτεις πανω απο ολα απο τον εαυτο σου. Να εισαι πραγματικα αυτο που εισαι και τιποτα διαφορετικο...Να εισαι καθολικα αυτη που εισαι, χωρις να νοιαζεσαι για το τι θα πουν οι αλλοι.
Εξαλλου...ο αετος οταν πετα ελευθερος στους ουρανους δεν τον νοιαζει τι συμβαινει κατω στην γη. Απλα ζει και απολαμβανει την ελευθερια του, ετσι δεν ειναι γλυκια μου?

Parakmiako Ergaleio είπε...

Κοινωνικές κλίκες μια ζωή...αλλιώς σε χώνουν στο περιθώριο μαζί με ένα ταμπελάκι. Σκατά μυαλά κουβαλάει η μάζα. Και μετά αναρωτιούνται γιατί δν πάει μπροστά η κοινωνία. Εμ αφού περιθωριοποιούν ανθρώπους που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε τόσους και τόσους τομείς!!

Estella είπε...

Γλυκέ μου Αλχημιστή, το έθεσες τόσο όμορφα που αισθάνομαι οτι ο,τι και να γράψω πραγματικά θα φαίνεται ελλειπές ή όχι αρκετό για να σου απαντήσω.

Η κοινωνία μπορεί να επιβάλει με τον τρόπο της διάφορες συμπεριφορές, αλλά τελικά εμείς δεν είμαστε η κοινωνία; Άρα φταίμε και εμείς. Κάθε τι διαφορετικό, ακόμα και ο ανθρώπινος οργανισμός το αντιμετωπίζει σαν κάτι που διεγείρει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε απο αυτά τα "ενστυκτα". Να δούμε οτι ναι μεν δε συμφωνούμε με το διαφορετικό - ή τα διαφορετικά αν θέλεις- που βλέπουμε γύρω μας, αλλά τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα ύπαρξης και τα σεβόμαστε.

Αυτό που είπες για τον αετό είναι πάρα πολυ όμορφο και εννοείται πως με βρίσκει σύμφωνη. Ευχαριστώ πάρα πολύ καλέ μου για το σχόλιο. Φιλάκια πολλά.

Estella είπε...

Παρακμιακό εργαλείο, είναι αυτό που λένε η κοινωνία τρώει τα παιδιά της... Ίσως η όλη περιθωριοποίηση τελικά ατόμων που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν μπροστά να είναι αποτέλεσμα του οτι η κοινωνία-ή αυτοί που μας κυβερνούν- ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να προχωρήσει... Ευχαριστώ γλυκιά μου για το σχόλιο. Φιλάκια πολλά.

metaland είπε...

Αν σκεφτόμασταν όλοι έτσι, τότε η κοινωνία μας θα ήταν πολύ καλύτερη...Δυστυχώς όμως, το μυαλό των περισσότερων είναι κολλημένο...Για αυτό και περιθωριοποιούν άτομα που είναι ικανά να κάνουν την διαφορά σε διάφορους τομείς...Για αυτό οι νέοι νιώθουν την περιθωριοποίηση όταν μπορούν και ξεχωρίζουν μέσα στη μάζα...Όλοι οσοι είμαστε διαφορετικοί θα το έχουμε ζήσει κάποια στιγμή...Αλλά δεν μασάμε...Θα συνεχίσουμε να είμαστε διαφορετικοί κ να σκεφτόμαστε διαφορετικά...
Χαίρομαι γιατι υπάρχουν ακόμα άτομα που σκεφτομαι σαν εσένα...

(Γράφεις, πραγματικά, πάρα πολύ ωραία...)
Συγχαρητήρια...
Μαρι(από Rock n Metal Whisper)

Estella είπε...

Καλησπέρα Μαρι μου. Το θέμα για μένα δεν είναι μόνο να σκεφτόμαστε αλλά και να πράττουμε... Αυτό είναι το δυσκολότερο... Οι νέοι άνθρωποι περιθωριοποιούνται, αλλά αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι οτι περιθωριοποιούν κιόλας... Έτσι να μην κολώνεις πουθενά! Να υποστηρίζεις την διαφορετικότητα σου. Φιλάκια πολλά... Ευχαριστώ για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια.

Skouliki είπε...

ναι αυτο λεω και εγω που γραφεις
και η εικονα με το καστρο οκ τωρα ειναι τα βλεπω ολα απο παντου μια χαρα

καλημερα

Estella είπε...

Καλησπέρα! Ναι κατάφερα να το διορθώσω εχθές Σκουλικάκι. Φιλάκια πολλά.