Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

Ώπα ρε, manga!

Όχι δε θέλω να τα χώσω σε κανέναν κάγκουρα! (βασικά την όλη καλή διάθεση την έχω αλλά είπα να δώσω στην ανάρτηση μου άλλο περιεχομένο.)
Manga είναι τα Ιαπωνικά κόμιξ, και anime τα κινούμενα σχέδια. Δηλώνω περισσότερο λάτρης των anime βέβαια...Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει anime ποτέ, ίσως φανεί λίγο παιδικό (και γώ το ίδιο πίστευα), αλλά πιστέψτε με ορισμένα απο αυτά έχουν δημιουργηθεί περισσότερο για ενήλικες παρά για παιδιά...

Death Note
O Yagami Light, ένας μαθητής λυκείου βρίσκει τυχαία ένα τετράδιο με το οποίο μπορείς να σκοτώσεις όποιον θέλεις αρκεί να ξέρεις τ όνομά του και το πρόσωπό του... Αποκτά λοιπόν ένα όραμα, να σκοτώσει κάθε εγκληματία και να γίνει ο ίδιος ο Θεός σε έναν κόσμο που θα έχει ξεφύγει απο αυτό που θεωρεί "σαπίλα" δηλαδή την εγκληματικότητα. Το σενάριο του Όομπα Τσογκούμι , θέτει κατα βάσην το ερώτημα της θανατικής ποινής και καταφέρνει να σε κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Προσωπικά δηλώνω θαυμάστρια του L, του ντετέκτιβ που αναλαμβάνει να αποκαλύψει την μυστήρια υπόθεση των ανθρωποκτονιών.




Monster 
 Βασικός ήρωας ο νευροχειρούργος Tenma ο οποίος αποφασίζει να ρισκάρει την καριέρα του, και να δείξει οτι όλες οι ζωές αξίζουν το ίδιο. Όταν έσωσε τη ζωή λοιπόν του μικρού Johan Liebert, αντί του δημάρχου της περιοχής δεν είχε ιδέα τι θα ακολουθούσε... Μια σειρά δολοφονιών σε κάποιες απο τις οποίες θεωρήθηκε βασικός ύποπτος, εννιά χρόνια μετά τον οδήγησε να ψάξει να βρεί αυτόν τον νεαρό που κάποτε είχε σώσει για να δώσει ένα τέλος. Η δύναμη του φόβου, τα σπασμένα όρια της σχιζοφρένειας, της παράνοιας, το σκοτεινό ψυχολογικό βάθος των χαρακτήρων, μυστικές συνωμοσίες νεο-ναζί (αφου η ιστορία λαμβάνει χώρα στη Γερμανία κυρίως) και το μυστήριο πίσω απο το ορφανοτροφείο 511 και ενός πειράματος για τη δημιουργία ενός νέου ράιχ θα σας καθηλώσουν! (Δια χειρός Naoki Urasawa) Είναι τελικά οι άνθρωποι ένα βήμα απο το να γίνουν τέρατα;




Vampire Knight
Kαι για να δικαιώσω τον χαρακτηρισμό "βρικόλακας" που μου έχει αποδωθεί τελευταία απο κάποιον, ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε, (ουψ Α. και συ εδώ;) θα κλείσω την ανάρτηση με το Vampire Knight. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ TWILIGHT και επειδή η αντιπάθειά μου για το συγκεκριμένο άρλεκιν δε θα ήθελα να μπεί στη μέση συνεχίζουμε με λίγα λόγια για την πλοκή. Το σενάριο της Matsuri Hino, κρύβει ρομαντισμό, εκπλήξεις και ανατροπές που...σου παγώνουν το αίμα. Μπορούν άραγε να συνυπάρξουν βαμπίρ και άνθρωποι ειρηνικά; Πολύ πιο ανάλαφρο σε σχέση με τα προηγούμενα αλλά αξίζει να το δείτε για τις συγκινητικές στιγμές του, και για τον ξεχωριστό και λεπτό ρομαντισμό του που σε συνδιασμό με την σκοτεινή του ατμόσφραιρα δίνει την αίσθηση ενός gothic romance. Μην ξεχνάμε και τις μάχες μεταξύ των pureblood vampires και των level E...All the money people! Μυστήριο και αγωνία και τα 26 περίπου επεισόδια και των δυο κύκλων φεύγουνε γρήγορα. Αξίζει να σημειωθεί οτι η ιστορία είναι ongoing και συνεχίζεται στο manga... (αι αι αι....Kaname-senpai!!!! <3 <3 <3 )







 I ll also show you a sweet dream next night... 








3 ταξίδεψαν μαζί της:

elena porcupine είπε...

Καλά τρελαίνομαι για τα manga και τα anime.Κάνω συλλογή και προσπαθώ να την μεγαλώνω όσο μπορώ.Να τα πούμε κάποια στιγμή!

Estella είπε...

Εννοείται! Και γώ δηλώνω μεγάλη φαν αν και τα περισσότερα manga τα διαβάζω online!

Σελήνη είπε...

Το deathnote είναι όντως τρομερό και δεν το έχει παρατραβήξει όπως άλλα anime. Δηλώνω κι εγώ φαν του L! :P